Grovsopor och möbler får inte förvaras i allmänna utrymmen

Från tid till annan snubblar vi över grovsopor i cykelrum och källargångar - ibland hamnar till och med möbler här (både tillfälligt och långvarigt). Gissningsvis är det ingen som medvetet vill ställa till det för sina grannar – men sopor och möbler får inte ställas i våra allmänna medlemsutrymmen (som Allaktivitetsrummet, Cykelrummet, Tvättstuga, trapphus eller källargångar). Dels hamnar bråte i vägen för de som vill använda rummen för sitt rätta ändamål och dels utgör det potentiella brandfaror (de klumpigare av oss tenderar ju dessutom att falla pladask över vilket hinder som helst).

Självklart har vi en lång rad önskemål på saker vi gärna vill ha i föreningen, grovsoprum hade ju varit käckt. Tyvärr har vi inte utrymme för det vilket innebär att var och en ansvarar för att på egen tass ta sitt pick och pack till närmaste återvinningscentral. Det finns en (till och med handikappanpassad) central fyra minuters bilväg bort – på Linta Gårdsväg. Har man inte fyra minuter till övers så får man stuva in sitt skräp i sitt förråd och vänta på vårfåglarnas ankomst – men kanske framförallt; städdagen. Då hyr vi nämligen in en shabby chiccontainer där man får slänga hur mycket grejer man vill.

Står man i nödläge och behöver förvara skatter, otympligt eller andra ting en kortare tid så kan man höra av sig till Jonas Leklem (se ”Styrelsen”).

 Bromma återvinningscentral

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter