Glömde du medlemsavgiften nu igen? *Tss*

What? Vem, jag? Troligen inte du. De flesta av oss betalar faktiskt medlemsavgiften (”hyran”) i tid. Men... några har större utmaningar än andra med att komma ihåg då hyran ska vara betald (har vi sett). Med dessa enkla små rader vill vi i styrelsen passa på att flagga för att det är inte styrelsens uppgift att påminna om utebliven betalning, hur du betalar eller vilka alternativ din bank tillhandahåller för att du ska få iväg riksdalerna till oss i tid. Det är på dina axlar. Det är väl ändå inte så mycket begärt, visst?
Om vi upptäcker att du blivit sen med avgiften tre gånger så kommer vi därför den fjärde gången att ansöka om ett betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten. För det har föreningen rätt att begära ersättning (380 kronor för vårt arbete och 300 kronor för själva betalningsföreläggandet = 680 kronor). Blir det sedan ett utslag om betalningsföreläggande så tillkommer en ytterligare kostnad om 600 kronor (för indrivning som då också sköts av Kronofogdemyndigheten.)
Vi passar på att påminna om att avgiften inte kan betalas på röda-/helgdagar (som lördag, söndag och så vidare).
Varför Kronofogdemyndigheten? Hyror är vår enda intäkt och det enda vi sedan kan betala föreningens kostnader för. Det säger säg självt att det är viktigt att du därför gör rätt för dig, precis som vi andra. Men tar du inte ansvar så gör styrelsen det och nu via Kronofogden (Inkasso saknar rätt att driva in skulder, de kan bara upplysa dig om att du bör betala), så det så.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter