Här kommer vi med fiber! *wow*

Sen länge har föreningen fiber i källaren till ingen nytta alls, det tänker vi ändra på. Men jag har gratis Comhem? Jajjamensan – och det kommer fortsätta tillsvidare. Fiber installerar vi för framtiden eftersom stabila och snabba uppkopplingar hjälper dig med mer än att streama Ullared, Halvåtta hos mig eller Hollywoodfruar, det hjälper dig också med samhällsnyttiga funktioner som trygghetslarm, blåljuspersonal och dylikas behov. Kanske inte i dag, men sannolikt i morgon. Dessutom ökar det definitivt attraktiviteten på din lägenhet (typiskt bra inför en eventuell försäljning).
Vad händer nu? Vi har tecknat ett avtal med IP Only som kommer dra in fibret, från källaren till din lägenhet kostnadsfritt. På så sätt kan du beställa TV, bredband och/eller telefoni via dem om du vill. Du betalar på egen tass om du sedan vill använda fibret – helt enkelt för de abonnemang du då tecknar. Om vi i framtiden upphör med Comhem så är fibret ett gott alternativt, men självklart kan du låta det vara vilande precis så länge du vill.
Vid installationen behöver vi tillgång till lägenheterna.Jonas Leklem, ordförande i föreningen, är hela tiden kontaktperson. Om du inte kan vara hemma vid installationen så går det bra att lämna nycklar till honom. (Specifika datum kommer vi att återkomma till viawww.diariet5.se men räkna med att det sker inom de närmaste veckorna.) Har du inte tillgång till webb? Kontakta då Jonas.
Fibermottagaren kommer att ägas av IP Only Stockholm (vilket innebär att den inte får tas bort eller bytas ut) och placeras strax ovanför ytterdörren. Den kommer också behöva ström och extra eluttag fixas om det är max 3 meter till närmaste elcentral. (Har du längre så kontakta, just det - Jonas.) Vid installationen är det toppen om du flyttar de möbler som står närmast dörren. Den antika teservisen, vasen från Ming-dynastin och sådant bor säkrast i ett annat rum just då.

Kan jag beställa tillval som datauttag, ett flärdfullt plastskåp som täcker modemet eller liknande? Japp, det kan du men då får du också bekosta just tillvalet. Datauttagen ligger på 1 750 riksdaler (enkelt) respektive 1 875 riksdaler (då ingår 15 meter datakabel, därefter kostar det 112 riksdaler per meter). Ett styck flärdfullt bredbandsskåp i äkta vit plast – 1 625 kronor. (Vi i styrelsen kommer hoppa över det där bredbandsskåpet, men det bestämmer du ju själv efter egen portmonnä).
Ville du ha tillval? Kontakt oss viadiariet5@outlook.com för mer information. Har du inte tillgång till e-post? Kontakta.. jajjamensan – Jonas! Jonas har telefonnummer 070-3185626 och bor i uppgång 16 (om du vill lägga en lapp i stället för att ringa).
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter