nyheter och kommande händelser

2015

Ja, som ett smäck satt en rad klisterlappar på tavlor och fönster. Nu har emellertid styrelsen med god vilja, rakblad och bensin fått bort de flesta (till diverse lås- & elföretags stora förtret). Dessutom drog vi över en del postboxar som fått sig en smutsigare kyss under tiden som gått. Så såg ni en nisse, eller två, springa runt i trappuppgångarna så var det inte tomtekontrollen som höll ett öga på vem som är snäll (eller inte). Det var bara vi.
 
Förresten är vi jätteglada om ingen sätter upp nya klisterlappar, så roliga är de nämligen inte att ta bort.. Skulle du behöva komma i kontakt med ett låsföretag rekommenderar vi de runt hörnet. De ger ju oss dessutom 10-15% rabatt. Grymt, sa julgrisen.
Läs hela inlägget »
Det är inte bara Ernst Kirstchteiger som kan pyssla - det kan styrelsen också. Med jord, äkta fuskblommor och lite glitter har vi piffat till trappuppgångarna med äkta julkänsla. Hoppas ni gillar julstjärnorna och, liksom vi, ligger i fas med allt vad komma skall.
 
Medan vi virvlade runt med blommorna upptäckte vi också att somliga fönsterbräden övermöblerats med fat och krukor. Dessa kommer styrelsen lägga undan, om inte ägaren hinner före. Självklart är det bara att höra av sig så återfås det borttagna mot beskrivning. Visst blir det finare om vi alla håller lite ordning?
Läs hela inlägget »
Nu har vi uppdaterat postboxarna med enhetliga ejreklamskyltar. Minnet av A4-ark med snirklig handstil, etiketter med maskinskrift och liknande krusiduller är nu förpassade till runda arkivet. I stället kör vi med en enhetlig touch som visar att vi har ordning och reda i föreningen (och god smak, så klart). Det finns dessutom förståsigpåare vid landets högre lärosäten som menar att just ordning och reda skrämmer bort ljusskygga typer som mellan raderna förstår sig vara persona non grata.
 
Om du också vill ha en ejreklamskylt på din box så mejlar du styrelsen på diariet5@outlook.com så ordnar vi det i ett nafs. Om du tvärtom suktar efter nästa specialerbjudande från ICA-handlarna, Coop eller Clas Ohlson - ja, då meddelar du att du vill ha din skylt borttagen. Miljötanken är naturligtvis återvinning, käckt va'?
Läs hela inlägget »

Julafton närmar sig med stormsteg och som Ida sjöng om sommaren så gäller ock för julen. Så här har styrelse satt fart och lagt ett ljusnät över busken vid uppgång 18. Om vi önskar riktigt mycket allesammans så kanske tomten kommer med fler nät, men vore det inte trevligt med lite snö också?

Läs hela inlägget »
Så var uppdateringen av trapphusbelysningen klar. Nu slipper du famla och fumla efter ljusknappar - ljuset tänder sig själv (när det ser dig). En dovare lampa ger evigt sken vid postboxarna och vips är vi en lysande förening.
Läs hela inlägget »

Från tid till annan snubblar vi över grovsopor i cykelrum och källargångar - ibland hamnar till och med möbler här (både tillfälligt och långvarigt). Gissningsvis är det ingen som medvetet vill ställa till det för sina grannar – men sopor och möbler får inte ställas i våra allmänna medlemsutrymmen (som Allaktivitetsrummet, Cykelrummet, Tvättstuga, trapphus eller källargångar). Dels hamnar bråte i vägen för de som vill använda rummen för sitt rätta ändamål och dels utgör det potentiella brandfaror (de klumpigare av oss tenderar ju dessutom att falla pladask över vilket hinder som helst).

Självklart har vi en lång rad önskemål på saker vi gärna vill ha i föreningen, grovsoprum hade ju varit käckt. Tyvärr har vi inte utrymme för det vilket innebär att var och en ansvarar för att på egen tass ta sitt pick och pack till närmaste återvinningscentral. Det finns en (till och med handikappanpassad) central fyra minuters bilväg bort – på Linta Gårdsväg. Har man inte fyra minuter till övers så får man stuva in sitt skräp i sitt förråd och vänta på vårfåglarnas ankomst – men kanske framförallt; städdagen. Då hyr vi nämligen in en shabby chiccontainer där man får slänga hur mycket grejer man vill.

Står man i nödläge och behöver förvara skatter, otympligt eller andra ting en kortare tid så kan man höra av sig till Jonas Leklem (se ”Styrelsen”).

 Bromma återvinningscentral

Läs hela inlägget »

I uppgång 26 har två lägenheter bytt ägare. Det är Jonas och Mikaela som flyttar ut – in flyttar Anna-Kajsa, Tony och Mikal. Varmt välkomna ska ni vara. Är det något så finns vi via diariet5.se (eller via kontaktuppgifterna i porttavlan) oavsett om ni behöver låna en kopp socker, lasermätaren eller anmäla er till vår omåttligt populära städdag till våren. We’ll be there!

Läs hela inlägget »
Men i väntans tider kan du mäta din lägenhet. Föreningen har nu köpt in en laser som enkelt kan ge dig en bild av hur stor din lägenhet verkligen är. Kanske var de gamla beprövade mätmetoderna inte så exakta, kanske var de just det. Bättre att veta än att gissa. Om du är intresserad av att låna vår laser så kontaktar du Lennart Skoog via 070-1910034. Lasern kan lånas i två timmar åt gången och är man osäker på hur den fungerar kan man också låna Lennart.
Läs hela inlägget »

Nu är det inte bara Zlatan som kan lyckas med bollen - det kan du med! På källarplan ligger allaktivitetsrummet där vi har ett fantastiskt pingisbord. Styrelsen har just köpt in nya racketar, fyra stycken, så är du och dina vänner sugna på rundpingis - eller en match sinsemellan - då har du din möjlighet nu. Boka rummet via Lisa Strandberg ta med glatt humör och kanske något att dricka så är kvällen din! Läs mer under Våra rum..

Läs hela inlägget »