nyheter och kommande händelser

2016 > 01

Styrelsen har fått information om att två killar försökte få portkoden till uppgångarna under onsdagskvällen. En av våra medlemmar såg dem stå vid en port och då hen närmade sig gjorde de sig redo. Medlemmen frågade vem de skulle besöka varpå den ena killen kände sig provocerad och undrade varför han skulle tala om det. Medlemmen, som inte kände igen de två, menade att det tidigare varit inbrott och därför släpps bara behöriga besökare in. Den ena killen var fortsatt inte intresserad av att tala om vem han skulle till (vilket han förtydligade i otrevliga ordalag) medan den andre tittade över axeln, såg porttavlan och sade efternamnet på en av de boende. Samtidigt kom den boende, som den ena påstod sig vilja besöka, ned och hen kände inte alls till de två killarna.
 
För att undvika skadegörelse och inbrott, släpp inte in någon du inte känner igen. Rimligen har våra besökare portkoden. De besökare som inte har den kan säkert säga vem de ska till på förnamnsbasis. Killarna var, för övrigt, runt 18-25 år. Den ena ljus och den andra mörk, båda omkring 175-180 cm långa och slanka. Den ljusa killen luktade alkohol. Ser ni dem, eller har sett dem, utanför er port så tar styrelsen gärna emot iakttagelser via diariet5@outlook.com . Vi har sedan innan fått skadegörelse bland annat i uppgång 16. (Vi vill ju också gärna veta om du väntat besök med liknande attribut, så vi inte är misstänksamma mot några i onödan).
Läs hela inlägget »
Snart nog sedan Dackefejdens dagar (1542-1543) har det stått en deppig moped under nedersta balkongen vid uppgång 26. Framhjulet saknas och det gör troligen övrig omsorg likaså. Eftersom ingen visat något intresse för den deppiga mopeden (förutom möjligen hen som avlägsnat framhjulet) så kommer föreningen strax förflytta den till de sälla jaktmarkerna. Det är ju så att vår gård är tänkt som en lummig oas i Brommas fartfyllda mylla, inte som en elefantkyrkogård för motorfordon. Ja, ni är ju med på noterna så klart. Grönt och skönt, ska det vara (bortse från snön - den är inte styrelsens påhitt).
 
Så den som äger mopeden - kontakta styrelsen per omgående diariet5@outlook.com Tack, tack!
 
Läs hela inlägget »
Så har snö och slask äntligen gjort sitt intåg i Stockholm. Den som väntar på något gott blir som bekant aldrig tjock - och den som väntar på snö får åka pulka efter jul. Pulkbackar har vi dock inte så många här på Registervägen - däremot har vi sju uppgångar och lika många sopkvastar. Så den som vill får gärna sopa lite framför sin port, om snötäcket nu hittat hit.
 
Det ska sägas, några sopkvastar saknas. Det vet ju alla vilken sexappeal sopkvastar har och med sexappeal kan det ju bli åka av. Om någon nu vet med sig att den känt dragning till våra kvastar och lånat med sig en, eller två, hem (eller till lantstället) så är vi glada om de också får komma hem igen. Saknas kvasten just i din uppgång så är dock promenaden kort till nästa, låna får man ju gärna göra i så goda ändamål.
 
God fortsättning önskar styrelsen eder alla
Läs hela inlägget »