nyheter och kommande händelser

2016 > 05

För de nyfiknare av oss så kanske det undrades vilka de två nya ansiktena var på årsmötet - nu behöver ni inte undra längre. Det är nämligen våra nyaste medlemmar; Edith och Travis. Än dröjer det dock ett tag innan de får flytta in, först ska ju också Petra flytta ut. Så med dessa rader passar vi på att tacka för de sju åren med Petra och samtidigt önska nykomlingarna välkomna till uppgång 24.
Läs hela inlägget »
Ja, exakt hur mycket kärlek som är i luften vet vi inte - även om det ju utgjorde en bra rubrik. Vad vi däremot vet är att samtliga lägenheter nu är godkända efter radonbesiktning. Så nu kan allesammans, bokstavligen, ta ett djupt andetag och pusta ut.
Läs hela inlägget »
Med busiga lockar, buskiga ögonbryn och ett leende av smilgropar sjung den folkkäre skådespelaren Edvard Persson om sin landsväg; där han bott i hela sitt liv. Lustigt nog drog han också på turné, en gång för många hundra år sen, med just Svenska Amerikaliniens S/S Drottningholm. Här på Registervägen bor vi ock vid en landsväg och fastän vi sällan drar på turnéer så klingar ju just landsvägen av välbekanta Drottningholm. Nog fanns här också skäl till både smilgropar och busiga lockar, denna majkväll, när 20-talet glada medlemmar sågs för årsmöte. Längst fram (bredvid kvällens utlottningspelargon) öppnade en munter Jonas mötet, hälsade alla välkomna och så var vi raskt igång.


Styrelsen fick berätta om vad som hänt och skett under året, revisorn kunde tralla siffror och mötet godkände såväl räkningar som resultatdisposition. Vid punkten om styrelsens arvoden föreslog Marja en höjning, vilket ju var roligt att höra. Martin kontrade snabbt med att föreslå Marja som hedersmedlem framgent, vilket utlöste glada skratt i - det för kvällen uppiffade - pingisrummet. Till ny styrelse valde årsmötet att gå på valberedningens förslag vilket ju innebär att Jonas får titeln ordförande under två år. Likaså valdes Martin och Åsa på två år med roller som sekreterare respektive justerare. Lisa och Lennart valdes på vardera ett år och dem kan ni vända er till i frågor som kronor, ören och - inte minst viktigt - lån av pingisrackets.

Efter avslutad formalia blev det dags för Sockerknutens härliga smörgåstårtor, bullängder, smultronkakor och såväl apelsindricka som kaffe och te. Det visade sig samtidigt att Ann dragit den vinnande lotten och fick på så sätt mötesblomman; en rosa pelargon från ICA uppe i backen. Ute på gården hade en rosa duk gett färg åt bordet i bersån. Det var nog också här som det sista grannpratet ebbade ut i försommarkvällen. En riktigt lyckad sådan.

Stort tack för allas deltagande,

Styrelsen
Läs hela inlägget »
På tisdag klockan 19:00 slås portarna/dörren upp till Allaktivitets-/pingisrummet och du som medlem i föreningen är varmt välkommen till en trevlig stund bland grannar, revisor och styrelse. Som fika bjuder vi på smörgåstårta (både en med lax/räkor och en vegetarisk), kaffe med dopp - eller dricka för den törstige. Redan nu är vi 20 glada gäster/medlemmar som väntas så vi köper några extra smörgåsbitar och hoppas att du också kommer förbi. Eftersom det också väntas bli gott väder så bokar vi bersån vid grillen, för de av oss som vill mingla i trädgården som omväxling mot vår industrichica källarvåning. Varmt välkommen ska du som medlem vara,


Styrelsen
Läs hela inlägget »
2015 var ännu ett gott år i föreningens historia, årsredovisningen talar om överskott och allmänt sunda finanser. Det har möjliggjort mycket, inte minst den hyresfria månaden i december 2015. Samtidigt har vi fått förbättringar i form av säker belysning där trapphusen alltid har ett svagt sken. Där slingor belyser gården under vintern och där cykelrummets nya säkerhetsdörr också fått en rörelsestyrd lampa. Man ska kunna vara säker oavsett om man ställer in cykeln om kvällen, går genom trädgården eller sätter in cykeln.


Föreningen har också tagit itu med innemiljön, genomfört OVK-kontroll och fortsatt arbetet mot radon. Just nu avvaktar man offert för nya ventiler till respektive vardagsrum och dessutom ser man över utsuget från tvättstugan. Tvättstugan har också fått mangeln renoverad och allaktivitetsrummet har kompletterats med nya pingisrackets för alla att nyttja.

Information är viktigt och det har också varit ett satsningsområde. Vi har fått Medlemsnytt varje månad, med uppdateringar och inbjudningar till städdag och det här mötet. Aldrig innan har vi varit så många på en städdag - visst är det underbart att träffa trevliga grannar? Information är inte bara att vara underrättad, det är att skapa sammanhållning. Därför har vi också vår fina hemsida som uppdateras kontinuerligt. Uppdaterad information syns också i våra tavlor och vid tvättstugan. Det ska vara lätt att veta vad som händer i huset - lätt att kontakta föreningen.

Sammantaget har vi en förening i balans, välrustad för framtiden och de renoveringar som är planerade. I styrelsen har vi såväl behövlig som god blandning av kompetens, erfarenhet och engagemang med givet gott resultat. Valberedningen föreslår därför årsmötet att välja;

Jonas Leklem (omval) till ordförande på 2 år.
Lennart Skoog (omval) till kassör på 1 år.
Martin Sjögren (omval) till sekreterare på 2 år.
Lisa Strandberg (omval) till ledamot på 1 år.
Åsa Andersen (omval) till justerare på 2 år.

Valberedningen genom Hans Högberg

Abrahamsberg den 3 maj 2016
Läs hela inlägget »