nyheter och kommande händelser

2016 > 10

Nu har hösten kommit (i bokstavliga stormsteg) och ruskat om såväl gran som fur. Som vanligt skakar vi då igång fjärrvärmen som far ut i både rör och element för att vi ska få myzpyz. Tyvärr fungerar det inte överallt. I fredags fick alla medlemmar varsinn lapp att fylla i, de flesta har återkommit med sin. Vi tänker att de som inte återkom har prima element och lämnar er därför ifred i värmen. (Om du bara inte hann/var bortrest så kan du fortsatt höra av dig så klart - men läs nedan först).
 
Att elementet/elementen krånglar kan ha olika orsak (hyfsat ofta handlar det om en trög pigg i termostaten, ibland handlar det om just termostaten och ytterligare ibland är det så enkelt som att det behöver luftas). För att vi ska komma och kika hur läget är hos dig behöver vi emellertid lite info från dig.
 
Gör såhär; gå runt i alla rum, känn på elementen - är/blir de varma? Skriv ned status nedan och lägg i styrelselådan (i uppgång 14) så snart som möjligt. Självklart kan du också mejla status på diariet5@outlook.com.
Varma hälsningar
 
Styrelsen
 
Ps!  Kom ihåg! Våra tjusiga element är gamla/mogna vilket innebär att de behöver piffas till ibland. Det ansvaret har du (och görs lättast med elementfärg från Bauhaus eller så). Går de sönder så byter vi det – men för eventuella skador på (till exempel) golv står du. Good to know.
 
Läs hela inlägget »
Råttornas inflytt under var och varannan trapp har länge gnagt föreningen. Men strax är huvudbryet ett minne blott, vi kommer nämligen cementera håligheterna under varje trapp. Mest av estetiska skäl, råttorna är ju lösningsorienterade väsen och hittar troligen nya boenden runtomkring. Men vi vill ändå passa på att mana till viss försiktighet. Även om det ju är under trappen vi cementerar så vill det ju till att ingen sätter dit foten. Varning, varning.

Vi kommer också att måla en kantlinje vid uppgång 14 (eftersom diverse bilar numer ser det som en utmaning att stå så nära inpå trappen de bara kan). Det vore toppen om ingen får för sig att gå på den innan den torkat. Om inte annat lär vi ju ha lätt att spåra den/de som trampar i klaveret. Även vår externa pappersåtervinning kommer få ny färg. På samma sätt som det är dumt att gå på otorkade kantlinjer är det ju förstås tokigt att luta sig mot nymålade tidningsåtervinningar. Just saying.

Cementerandet och målningen väntas ske söndagen den 2 oktober.

Trevlig helg,Styrelsen
Läs hela inlägget »