våra rum

Tvättstugan
 
Välkommen till källarplan och vår ombonade tvättstuga - komplett med tvättmaskiner, mangel, torktumlare och torkskåp. Här förvandlar du lort till rent, fuktigt till torrt och skrynkligt till pressat genom en rad käcka program och med gott om tid. För tvättstugan svarar Åsa Andersen, som du kan kika på under fliken "Styrelsen", men du - det är ett delat ansvar. Så för att vi ska ha det så bra som möjligt, alla goda grannar, så har vi några bra regler att hålla oss till (se kolumnen här bredvid). Innan du glad i hågen - och kanske visslandes på en liten trudelutt - lämnar tvättstugan så ber vi dig göra en liten check. Stäng öppna fönster, släck lyset och se till så att alla dörrar du passerar verkligen går i lås. Vårt hus är anrikt och det är dörrarna med (vilket innebär att de ibland behöver lite hjälp på traven för att gå i lås). Känn gärna på handtagen när du går så är saken biff och vi slipper inbrott.
 
Vi i styrelsen önskar dig en fantastisk nästa tvättid!


Pingisrummet
 
Vägg i vägg med tvättstugan, på källarplan, ligger vårt sportiga pingisrum (också kallat Allaktivitetsrummet). Här hålls ofta föreningens årsmöten och (framgent) kanske också pingisturneringar. Fastän det inte kommer bli lika pampigt som när Kung Gustav V gästade Nya Tennispaviljongen 1925 – och landets första mästerskap i bordtennis – kan det bli nog så roligt. Boka upp en kväll med grabbarna, tjejerna – eller mixa hejvilt. Här har du ett rum att ha roligt i. Boka? Ja, det gör du via Lisa Strandberg . Tala om hur många ni är så kan ni få låna upp till sex racketar och boll. De enda reglerna som finns är; lämna rummet i samma skick som du fann det, släck, stäng och lås. Plus – ha riktigt roligt.

Bonne chance!

Trivselregler, tvättstugan
  • Du bokar ditt tvättpass genom det lås du fått låna av föreningen. Låset placeras vid önskad ledig tid på tidtavlan. Efter avslutad tvättid ska låset placeras i låsparkeringen på tidtavlan. Saknar du ett lås kontaktar du styrelsen (Åsa Andersen).
  • Du som har låst ett tvättpass på tidtavlan har ensamrätt till tvättstugan – men utnyttjar du inte din tvättid inom en timma efter starttid så är din tvättid fri för annan att ta över. Har du kvarglömd tvätt när någon annans pass startar kan du kontakta hen. Vem som tvättar för stunden kan du se på listan vid tvättstugan.
  • Lämna tvättstugan i gott skick. För att undvika brandrisk tömmer du torktumlarens filterlåda och rensar torkskåpets filter. Torkskåpets filter är placerat vid luftröret i dess tak, lättast rensas det med en borste från städskåpet. Behöver bänkar och maskiner torkas av - eller golvet sopas efter ditt pass? Då har du trasa och/eller borste i städskåpet. Genom att gemensamt hålla snyggt i tvättstugan håller vi städkostnader på en låg nivå.
  • Styrelsen kan nollställa tidtavlan.
  • Rökning är förbjuden i uppgångar såväl som på hela källarplan, även i tvättstugan och allaktivitetsrummet.