nyheter och kommande händelser

2016 > 04

Stort tack till alla engagerade medlemmar som deltog på årets städdag. Under träd, vid grill och uppgångar viskades det om rekord - aldrig förr har så många deltagit med given städiver. Faktum är att vi till och med fick gå två vändor till ICA Abrahamsberg - annars hade korv, fika och läsk aldrig räckt. Förutom att löv, grus och skräp på såväl fram- som baksida kunde tas upp så blev rutor putsade och trädklumpar flyttade. Dessutom kunde vi alla samtala om idéer, framtid och önskemål för huset till vegetarisk-, kyckling- eller köttkorv med bröd, kaffe, gifflar och läsk. Totalt deltog 21 goda grannar - inte minst våra små grannar. De hjälptes åt och fraktadade skräppåsar från baksida till container med sparkcykel. Alla kunde verkligen bidra med något. Nu hoppas vi att lika många - eller fler - har möjlighet att komma på årsmötet 10 maj. Stort tack och på återseende!

Styrelsen
Läs hela inlägget »
En liten ändring gällande när containern kommer och hälsar på; i stället för fredag så kommer han på torsdag och åker hem på tisdag. Det vill säga att du är välkommen med ditt skräp från 14 april till 19 april. Kom ihåg att farligt avfall inte får slängas i containern - till exempel: bildäck, hushållsapparater, datorer, batteridrivna leksaker, färgburkar, vätskor, glödlampor, lysrör, armaturer, vitvaror och batterier. Tack tack.
Läs hela inlägget »
Sjuttsingen vad tiden går fort! Men nu är det snart dags för årsmöte igen. Förutom städdagen är det dessutom årets näst största happening för huset och vi vill därför gärna ta tillfället i akt och bjuda in alla till såväl årsmöte som efterföljande fika med dopp. Förra året gjorde vi en lättare missbedömning över hur många som skulle komma (vilket ledde till att styrelsen åt smörgåstårta långt efter bästföredatum). Den här gången tänkte vi undvika matspill/matförgiftning och på förhand be dig fylla i talongen nedan, så ska vi nog gissa bättre på matintag. Så till det praktiska; mötet hålls i vårt glamourösa allaktivitets-/pingisrum på källarplan (bredvid tvättstugan) klockan 19:00 den 10 maj. Separat inbjudan med nödvändiga papper och räkenskaper kommer så klart också.
Läs hela inlägget »
Vår är i luften och det visste ju till och med de gamla grekerna vad det innebar – städdag. Man skulle kunna beskriva det som årets happening. Dagen då alla medlemmar flockas på gården, hjälps åt och svabbar såväl ute som inne - tills det riktigt gnistrar och doftar Ajax blomsterfest överallt. Med andra ord - ett potpurri av genuin städiver. Tyvärr infaller ju städdagen ofta på samma dag som många ska träffa sin sjuka moster, tvätta bilen eller sortera bokhyllan efter bokstavs- och färgordning. Men det gör inget, vi har ju ändå inte kvastar och trasor till alla 41 medlemmar. Men om ni nu ändå vill komma ned på gården och säga hej, kanske flytta några löv – då är ni hjärtligt välkomna. Som avrundning grillar vi både vegetarisk och köttig korv och så får man något sockrigt läskande att dricka till. Det kan väl inte bli bättre?

Så till det praktiska; städdagen infaller lördagen den 16 april (i nådens år 2016) och startar utanför uppgång 16 klockan 10:00. Soptekniker och sakkunnig städkommissarie, Lennart Skoog, svarar gärna på frågor (070-1910034) vid behov. Annars är det bara att dyka upp som gubben/damen i lådan. Containern är för alla möjliga sopor (utan det som strider mot lag, ordning och så vidare) vilket ju är ett ypperligt tillfälle om du har gammalt bråte du vill göra dig av med. Kom ihåg att vi snart ska måla om cykelrummet, så har du en cykel/cykelliknande farkost där som sett sina bättre dagar – ja, då är den välkommen i containern.
Läs hela inlägget »